Amb bici als 40…

Fa un temps em vaig comprar una Btt. Fins aleshores havia aguantat la meva bicicleta d’adolescent, una Kona Clinder One amb la que he viscut algunes de les aventures més interessants de les que he fet.

Res de l’altre món. Una bici d’alumini, amb un canvi normal, una suspensió normal al davant que va ser un gran canvi en comoditat i uns frens hidràulics, també normals. Una bici normal per una persona normal a la que li agradava anar amb bicicleta de’n tant en tant.

De fet, la bici estava força aparcada fins que arribava l’estiu, moment en que hi enganxava les alforges i anava a fer alguna ruta més o menys llarga. Descobrir a ritme de pedal. Amb la casa a sobre i anar fent.

El cas es que l’aparició de les 29 em fa acabar de decidir a que potser ja era hora de fer un cop de cap. Un veí del barri es venia la seva, una de bona. No una normal com jo estava acostumat…

Després de fer “neteja” de material que venc a wallapop i rescant una mica d’aquí i una mica d’allà aconsegueixo reunir el que necessito per comprar-li la bici, que nova segurament mai em podré (o voldré) comprar.

Quedo amb un altre veí del barri (tot queda al barri) per anar a fer una sortideta amb Btt i el primer que em demana és quin nivell tècnic tinc!!

Perdona????

Per favor,… home…que des de petit que vaig amb bicicleta… la de quilòmetres que he fet sobre la bicicleta pedalant durant tot el dia per pistes i algun corriol…i de més gran, alguna o altra ruta de certa envergadura he fet… Quina pregunta de fer…

Quan al cap d’una estona tornem a aparèixer al barri li demano que em torni a fer la mateixa pregunta. Una sortideta pels corriols de la zona m’ha servit per tenir una bona resposta: baix, millorable, tinc molt per aprendre.

I és que se m’ha obert un món nou i desconegut a davant dels ulls. Jo pedalo, més o menys ràpid. Tinc aguante i capacitat de sacrifici. Aniré fent…i acabaré arribant.

El que no sabia és que era possible i fàcil (de veure com ho fan els altres) per segons quins llocs. Puc entendre que tot i que a mi em faci por baixar una escala hi hagi gent que ho faci sense problema. Baixar una pedra de dos o tres pams. Però pujar-la? Això és trial.

D’això ja fa un cert temps. La veritat és que el meu nivell segueix sent baix, millorable i queda molt per aprendre. Tant que sé de segur que mai ho arribaré a aprendre. Tant fa.

És divertit. Cada sortida és un petit repte ja que sempre hi ha una pedreta, un graonet,…que es resisteix a ser baixat però també algun que aconsegueixo superar. I és per aquests cassos que em segueixo emocionant i motivant per tornar-ho a provar un altre dia.

Tinc però uns anys d’experiència… si no en saltar pedres, en altres esports. I he après que la manera d’aprendre sempre és a base d’hòsties. De caigudes. Un força cada dia una mica més el seu propi límit, el marge de seguretat,…i acaba passant. Una caiguda tonta. Un mal. Uns dies parat sense voler-hi estar. Una por a que torni a passar…

No cal. Sortir a passar-ho bé i tornar a casa sencers. Tots.

Amb aquest lema anem sortint però queda clar que la nostra evolució és lenta tot i que intentem que segura. Cada dia baixem i pugem alguna pedra que dies anteriors no podiem. El que abans ni intuïem com es podia fer, ara sembla que ja ho imaginem. Tenim un xic més de confiança, vital per deixar-se anar i superar l’obstacle.

I també en tenim 40 (o més). I l’edat crec que ens permete reconèixer senyals de quan no tenim el dia, de quan és millor deixar-ho per una altra ocasió i que potser val més la pena baixar de la bici i caminar un tram.

I ens funciona… No serem uns cracks. Possiblement anirem al final de totes les curses, però alguna cosa devem estar fent bé ja que, fins avui no ens hem fet mal i cada dia anem més estona a sobre de la bici. Lents però segurs. Gaudint i disfrutant. I d’això es tracta, no?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s