PUNK TRAILS

Trobada de corredors amb ganes de córrer i compartir

Tot aquell a qui li agradi anar a córrer deu haver sentit algun cop alguna cosa sobre les Punk Trails. Possiblement fins i tot hagi anat a alguna. I molt possiblement s’hagi enganxat i les vagi fent totes. Pot ser, ja que desprenen bon rotllo i són divertides. Ideals per fer amb amics. Tot i que no sempre assequibles a tothom ja que acostumen a ser dures.

A la Catalunya Central ja fa temps que estan dins el calendari de tot corredor de muntanya. Se n’organitzen a diversos pobles de la zona.

Calendar Punk 2019

Fa anys la idea va començar amb poca cosa i ha anat creixent, sent necessari fins i tot controlar-la per tal que no es desbordés.

La idea és senzilla i no es nova. Però ha enganxat amb força. T’agrada sortir a córrer per muntanya? Vols passar-ho bé? Per què cal pagar per fer-ho?

Les Punk trails no deixen de ser una trobada d’amics per anar a córrer en que cada un és responsable de que fa i el que li passi. Una trobada en la que el que té més coneixement del territori t’ensenya el bo i millor de la seva zona. Normalment sol incloure totes les pujades més dures que té prop de casa, així que no acostumen a ser bufar i fer ampolles…

Bé, bufar sí. I ampolles…també!

Tenen la característica que són gratuïtes però també solidàries segons el que cada persona pugui. Acostumen a oferir diverses possibilitats de compra de roba (samarretes, tubulars,…) que serveixen per sofragar els gastos que hi hagi.

Quantitat recollida a la última Kedada de Castellterçol

També es demana la col·laboració dels participants per aportar productes de primera necessitat pels que passen per una mala situació i omplir el Banc d’Aliments del poble. I la solidaritatat dels participants queda més que demostrada a cada una de les punks que s’organitza.

És un dia en que la imatge dels corredors és completament al revès que en una cursa. Enlloc de veure corredors amb una bossa amb obsequis en direcció al cotxe, els veus que van amb una bossa cap a la sortida. Amb menjar pel Banc d’Aliments, amb cerveses per compartir a l’acabar l’itinerari o gel per refrescar-les.

Normalment l’organització prepara un parell de recorreguts, un de curt (uns 10-12km) i un de més llarg (no menys de 20). Les distàncies són orientatives ja que poden variar en alguns km de més. Normalment mai en menys. Són dures i tècniques, tant de pujada com de baixada.

En algunes ja tiren la casa per la finestra i els fan més llargs, fins a arribar a distància de marató (Kedada i Pont de Vilomara) on cal estar realment preparat ja que no tenen res a envejar en duresa que a les curses “oficials”.

Són ideals per fer amb amics i companys que tenen nivells diferents ja que és un dia en que el cronòmetre està parat i no hi ha temps que corri. Perfecte perquè el companys que mai pots atrapar pugui anar més o menys junt amb tu, o que t’esperi a l’avituallament fent una cerveseta.

Uns avituallaments especials, que surten del normal. Un lloc on refer-se, rehidratar-se i gaudir de la “performance” que hi pugui haver muntada. I també un lloc per intercanviar impressions amb els altres, per demanar el que queda i poder regular-se o prendre la decicisó de retallar quan i si és possible.

És, en definitiva, un format que ha triomfat ja que al tenir unes places limitades les inscripcions es tanquen en poques hores. Cal estar ben atent al moment en que surten.

Si ho proves, patiràs i disfrutaràs a parts iguals. I possiblement repeteixis!

Per saber-ne més: blogmaldito.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s