PUNK TRAIL de MANRESA 2015

Descobrint la zona oblidada dels Comtals

La Punk Trail de Manresa del 2015 va ser una petita novetat, ja que el lloc de trobada i sortida feia presagiar que el recorregut no seria pels llocs imaginables del costat de Manresa, els més habituals, propers al Congost i al Collbaix, ja molt coneguts i explotats per diverses curses i llocs habituals d’entrenament.

Sortint des dels Comtals, un barri a l’entrada de Manresa, ja queda clar que serà tota una descoberta de camins i corriols. La Punk explora una zona poc coneguda i poc transitada pels manresans al voltant de les rieres de Guardiola o el Cornet i la de Rajadell.

Mapa esquemàtic de la ruta. (En verd: pista, en cyan: corriols senzills)

L’itinerari va saltant d’una banda a l’altra de la serra de Montlleó, per on passa el PR-130 (Sender de Manresa) que fa d’eix vertebrador de la ruta, tot buscant el desnivell.

Al no haver-hi cap turó ni cim de massa altura, el desnivell és moderat tot i que sí que té bones pujades al passar d’una riera a l’altra; evidentment en aquestes curses, sempre pel lloc més dret.

Desnivell de 650m+

Fitxa tècnica

Des de CassàDes de l’Estartit
Distància68,1km89km
Desnivell755m+1030m+
Exigència tècnica / dificultatBaixaBaixa
Exigència físicaMitjanaModerada
Índex IBP5468
Temps2h45min3h 47min

Descripció de l’itinerari

El recorregut va a buscar la zona oest dels Comtals, ja que a l’altra banda hi tenim la C-16 i el Riu Cardener que fan de barrera. Un primer tram per pista en que ja tirem cap amunt serveix per estirar el grup i portar-nos fins a la riera de Rajadell i a la primera pujada; un tallafocs (habitual a totes les punks).

Aportació recollida pel Banc d’Aliments, habitual en cada Punk.

Carenejarem una mica i ja anirem baixant per corriols cap a la riera del Cornet on, la Punk coincideix en alguns trams amb la ruta dels Pous de Glaç de Manresa.

Anirem seguint la riera tot contemplant els diversos gorgs que passarem, tot i que de lluny, en altres temps imagino que amb una altra aigua i molt més motivadors pel bany.

Al arribar al gorg del Biarritz creuem la riera i enfilem cap al bosc de l’Oller per corriols fins arribar al Raval del Monistrolà on, per pista (PR-130 Sender de Manresa), tornarem a remuntar fins a dalt dels plans de Montlleó.

Una sortida per disfrutar de les amistats…

Una petita marrada per corriol i baixem direcció nord fins a trobar la riera de Rajadell (o del Xup). La seguirem fins al gorg dels Esparvers i ens enfilem un tram per l’itinerari dels Pous de Glaç fins a tornar a trobar el PR-130.

D’aquí ja devallarem altre cop en direcció als Comtals per donar la volta per acabada.

Trams tècnics

  • Els propis d’una cursa de muntanya: llocs on es pot relliscar degut a pedres sueltes i grava.
  • Cal estar atent en tot moment d’on es posa el peu i com. El normal.

Observacions i curiositats

Els habituallaments poden ser una festa, lloc per aturar-se i prendre’s-ho amb calma.
  • Cursa realitzada amb l’Alvaro tot i que al sonar el despertador els dos teniem més ganes de seguuir dormint que de sortir a córrer. (Va bé prendre el compromís amb un company per no faltar a la línia de sortida.)
  • L’itinerari proposat rasca tot el possible de la zona; una zona maca per córrer i descobrir però que no ofereix els desnivells que acostumen a ser habituals en una punk. Per aconseguir-los és necessari saltar diversos cops d’una riera a l’altra.
  • Els habituallaments s’han de prendre amb calma i disfrutar-los. Pot ser que estiguin ambientats amb alguna performance o simplement t’hi pots trobar amb amics i coneguts amb qui compartir uns bons moments.
  • Content dels corriols que he conegut en aquesta Punk tot i que m’hauria agradat que no hi hagués tanta pista.

Publicat el 17 de novembre de 2015 i modificat el març de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s