Montcau (1.057m)

Ascenció familiar amb petits des del Coll d’Estenalles

El Montcau amb el seus 1.057m d’alçada i la seva situació privilegiada dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac és un dels cims que degut a la seva proximitat, fàcil accés i curta durada és perfecte per fer amb nens.

Mapa esquemàtic de l’itinerari (amb verd: pista, amb cyan: corriol, amb vermell: tram amb una mica de dificultat)

Des de dalt, la vista que ofereix a la contrada en un dia de visibilitat és ideal per disfrutar de les panoràmiques del Bages i dels Pirineus.

Desnivell de 202m+

Fitxa tècnica

Distància3’41km
Desnivell202 m+
Exigència tècnica / dificultatBaixa
Exigència físicaBaixa
Tipus de superfíciePista
Corriol amb còdols
CaminantCorrent
Índex IBP3363
Temps1h 06min

Descripció de l’itinerari

Arribem al Coll d’Estenalles després de fer tota la carretera revirada que ens hi porta des de Navarcles. Una carretera on, molt possiblement, ens creuarem amb més bicicletes que cotxes. Aneu doncs amb calma i tranquil·litat i de ben segur que us ho agraïran tant els ciclistes com els companys que tinguin facilitat a marejar-se al cotxe.

Deixem el cotxe al parking del Coll d’Estenalles que depenent de la hora que hi arribem ja pot estar bastant ple. És un punt de sortida fàcil i habitual per molta gent que surt a disfrutar de la muntanya i el Parc Natural.

Sortim des del Centre d’informació per un camí ample i asfaltat en pujada. tot just arribar al Coll d’Estella, moment en que el camí que estem seguint es posa pla, ens desviarem a l’esquerre per un corriol que puja directe al cim que ja veiem.

Des d’aquí es veu un camí totalment directe i força dret. No recordava que fos així,… jo, que feia temps que no venia… El camí esta ben marcat i per evitar l’erosió, delimitat per unes cordes lligades al terra que ens recorden la importància de passar per allà on toca i no contribuir en una acceleració de l’erosió d’unes codines ja bastant malmeses.

En el tram final el camí no està ben definit i es tracta de fer un recte fins al cim, per sobre les codines. Una petita aventura pels petits de la casa que disfruten fent “d’escaladors”.

A dalt, si el temps ho permet, és un molt bon lloc per fer-hi un mos mentre es localitzen tots els indrets que es veuen, temps per poder treure el mapa i jugar a endevinar llocs… Hi ha una taula d’orientació per tal de reconèixer els punts més importants.

Ja de baixada caldrà mirar bé on posem els peus per evitar mals majors i, per no tornar pel mateix camí, marxarem cap a l’altra banda, per l’únic camí possible cap a Coll d’Eres, tot seguint la carena.

Coll d’Eres (942m) és un espai ben agradable, sobretot en dies calorosos, per parar i deixar jugar una estona a la canalla.

Enfilem el camí de tornada seguint la pista, a trams encimentada, més ample, sense pèrdua, cap al punt de sortida tot flanquejant pel seu vessant sud el Montcau.

Per un altre dia ens quedarà seguir amunt des de Coll d’Eres cap a la Mola.

Trams tècnics

És una excursió curta, directe i fàcil en la major part del camí. Tan sols cal parar certa atenció en els últims metres abans de fer cim anant amb xics.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s