GRAVEL VALLÈS

Possiblement al Vallès poc se m’hi ha perdut… L’època de l’universitat on sortir de marxa era més habitual ja se m’ha passat… però la oportunitat de quedar amb una colla que, a priori, comparteixen el mateix sentiment és una ocasió per no deixar passar. Una trobada de bicis Gravel a l’estil Punkie!

El grupet …

Algú que ha pensat un recorregut pel costat de casa seva, territori conegut per ell, i amb ganes de compartir-lo amb tot aquell que en tingui ganes. Així, sense més!

Una invitació a un event per Facebook d’un amic que tampoc hi anirà. Total: una invitació a cegues amb un grup on no conec ningú. La meva por em feia… Els faré anar malament? Deixaré que puguin disfrutar-ho o seré una mena d’estorb?

Mapa esquemàtic de la ruta, bàsicament per bones pistes de grava
Desnivell de l’itinerari 1140m+

Fitxa tècnica

Des de CassàDes de l’Estartit
Distància68,1km89km
Desnivell755m+1030m+
Exigència tècnica / dificultatBaixaBaixa
Exigència físicaMitjanaModerada
Índex IBP5468
Temps2h45min3h 47min

Descripció itinerari

Iniciem l’itinerari a l’estació de ferrocarrils de Sabadell, un bon lloc de trobada per aquells que venen en cotxe i tenen lloc per aparcar i els que venen en tren.

Punxada arreglada de forma familiar entre tots.

L’itinerari va a buscar les bones pistes que hi ha a la zona i remuntant el curs del riu Ripoll anem en direcció nord cap a Castellar del Vallès. Girem a l’esquerre i anem empalmant pistes cap a Matadepera.

Creuant el riu Ripoll

Creuem la població i tornem a baicxar altre cop al riu Ripoll, tot seguint cap a Castellar del Vallès on no acabrem d’entrar, ja que pel límit de la ciutat creuem a l’altra banda del polígon.

Després d’una bona volta arribarem a Sentmenat i d’allà cap a Palau Solità.Fem alguna volta necessària per seguir per pista i poder creuar les moltes carreteres massa transitades que hi ha i, passant per Santa Perpètua ens dirigim altre cop al punt d’inici.

La veritat és que va ser una sort tenir un “guia” local, coneixedor de la zona i de les millors pistes per on passar. Sol, per aquestes contrades i acostumat a un altre tipus d’itineraris molt més solitaris, de ben segur que m’hauria ben atabalat.

Observacions i curiositats

  • Trobada a Sabadell i de seguida em sento ben acceptat tot i que al no conèixer ningú, al principi em trobo una mica desplaçat. Una mica de por per si es podrà seguir el ritme en els primers km… Baaaa… tot això desapareix quan un fa els primers km i comprova que els integrants de la petita punk són de sentiment similar.
  • Gent amb km d’experiència a les cames i al cor que comparteixen tot el que poden pels companys. Generositat per mostrar el bo de la “Petita Delhi” als forans vinguts de Vilafranca, Girona, Artés,… i així gaudir d’una bona matinal de Gravel mentre no es para de xerrar sobre projectes fets, passats i futurs ben amenitzats per les últimes novetats de les bicicletes i material que van apareixent al mercat.
  • Generositat per obrir la porta de casa i convidara la colla a un esmorzar típicament català al porxo de casa. Quin amfitrió…
A més a més de bon “guia”, ens va obrir casa seva per esmorzar com cal.
  • En resum, una matinal de gravel sense pressa, amb bona gent i ben divertida. Una matinal que espero repetir ja sigui aquí o allà però amb el mateix ambient, tot i que serà difícil de superar el banquet de l’esmorzar.
  • Moltes gràcies per haver-m’hi acceptat. Ho he ben disfrutat!!

Publicat el 23 de maig de 2016 i modificat l’abril de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s